betonski lovilec olj
Dom in vrt

Zakaj nabaviti betonski lovilec olj

Betonski lovilec olj je nujen tam, kjer je možnost izteka olj, na primer bencina ali drugih škodljivih olj v okolje, zato nabavite lovilec olja iz betona, da bo trden še desetletja in bo deloval brezhibno. Betonski lovilec olj deluje tako, da lovi olja v posebno posodo, čista voda pa odteka naprej. To lahko naredi zato, ker se voda in olje ne mešata in olje plava na površini. Zato ga lovilec lahko ulovi ter loči od vode. Ker je vod najdragocenejša za življenje, mora biti čista, da jo lahko pijemo.

betonski lovilec olj

Ni samo pitna voda pomembna za ljudi, pomembna je tudi za živali, tako divje, kot domače, saj ne morejo preživeti, če je voda onesnažena s strupenimi olji. Tudi rastline hitro odmro, če olje izteče v naravo, ker jih dobesedno skuri in zaduši. Zato mora biti kvaliteten in učinkovit betonski lovilec olj povsod tram, kjer je najmanjša možnost izteka olj v naravo.

To je po zakonu tako in če nimate tega urejenega, boste lahko plačali kazen. Sploh če pide do nesreče in boste plačali še čiščenj okolice, ki ni prav lahko, ko se olje razlije po zemlji. Zato nabavite primeren betonski lovilec olj, če imate delavnice ali kurilnice, bencinske črpalke ali parkirišče, garažo in še druge površine, kjer lahko steče olje v naravo.

Kakovosten betonski lovilec olj bo omogočil, da se bo olje ujelo in ko bo povodenj minila, boste lahko varno očistili lovilec olj. To ponavadi stori komunala, da izteklo olje odpelje na varno mesto, kjer ga predelajo. Zato ni več nevarno naravi in se je tako narava rešila, hkrati pa mi ljudje, ker bomo imeli čisto, pitno vodo zdaj in za bodoče, tudi za kasnejše generacije. Naftne derivate je težko očistiti, njihova razpolovna doba, da razpadejo pa je dolgih 150 let. Ves ta čas vodo in zemljo onesnažujejo, torej vsaj dve generaciji zaradi naše malomarnosti. Zato je dobro, da ga nabavite.