dvižna garažna vrata
Dom in vrt

Dvižna garažna vrata opravljajo več funkcij in so idealna za vašo garažo

Potrebujete vrata za vašo garažo, vhod v halo podjetja ali kaj podobnega? Dvižna garažna vrata so kot nalašč za take primere, zato hitro obiščite katero od spletnih strani z dvižnimi garažnimi vrati ali obiščite podjetje, ki se ukvarja z njihovo izdelavo.

Dvižna garažna vrata zavzamejo več prostora kot običajna vrata in se jih posledično hitreje opazi. Zato je še kako pomembno, da pri nakupu dvižnih garažnih vrat upoštevate ta dejavnik in izberete vrata, ki se bodo ujemala s vizualnim izgledom vaše hiše. Poleg tega igrajo pomembno vlogo pri varnosti vašega doma, saj nimajo kljuke, zato jih vlomilci ali drugi nepovabljeni gostje težje odprejo in vstopijo v vašo hišo. So zelo kvalitetna in obstojna, vzdržijo velike napore in pritiske, od nenamernega trčenja v vrata pa vse do različnih vremenskih pojavov, kot je na primer toča. Najboljše pri vsem tem pa je, da imajo dolgo življenjsko dobo in ne potrebujejo posebnega vzdrževanja.

Dvižna garažna vrata nimajo kljuke s katero bi jih odprli, ampak se dvignejo s pomočjo daljinsko vodenega ali kakšnega drugega upravljalnika. Ključno vlogo pri tovrstnih vratih tako opravljajo vzmeti, ki so poleg jeklenih vrvi in motornega pogona najaktivnejše in posledično najšibkejši člen v sistemu dvižnih vrat. Na te stvari je treba biti zelo pozoren, zato se pred nakupom teh vrat pozanimajte, kakšne rešitve nudi določeno podjetje za tovrstne nevšečnosti, saj si boste s tem zagotovili najboljšo možno varnost in minimalne stroške vzdrževanja, vrata pa vam bodo dolgo služila. Vzmeti so lahko vpete vertikalno ali horizontalno. Morda so horizontalno nameščene vzmeti nekoliko boljša izbira, saj zavzamejo minimalni prostor po višini, pomembno pa je, da so vzmeti zaprte. To vas ščiti pred tem, da bi v primeru poka vzmeti te nekontrolirano poletele po vsem prostoru.

V ponudbi je veliko različnih dvižnih vrat, ki se razlikujejo tudi po videzu in materialu. Izbirate lahko med različnimi zasteklitvami, barvami in dizajni, prednosti teh vrat pa so tudi dobra toplotna izolacija, varnost, stabilnost, enostavna montaža in prenova.