Zdravje

Nevrocenter nudi neinvazivno učinkovito terapijo za mnoge zdravstvene težave

Transkranialna magnetna stimulacija (TMS) je neinvaziven postopek, ki uporablja magnetna polja za stimulacijo živčnih celic v možganih za izboljšanje simptomov bolezni in jo izvaja Nevrocenter. TMS se običajno uporablja, ko drugo zdravilo za depresijo ali Alzheimerjevo bolezen. To zdravljenje vključuje dovajanje ponavljajočih se magnetnih impulzov, zato se imenuje ponavljajoči se TMS ali rTMS. Med sejo rTMS je elektromagnetna tuljava nameščena na vaše lasišče v bližini čela. Elektromagnet neboleče oddaja magnetni impulz, ki stimulira živčne celice v predelu vaših možganov, ki sodeluje pri nadzoru razpoloženja in depresije. Menijo, da aktivira področja možganov, ki imajo zmanjšano aktivnost pri depresiji.

Nevrocenter

Čeprav biologija delovanja rTMS ni popolnoma razumljena, se zdi, da stimulacija vpliva na delovanje možganov, kar posledično lajša simptome depresije in izboljšuje razpoloženje. Obstajajo različni načini izvajanja postopka in tehnike se lahko spremenijo, ko strokovnjaki izvejo več o tem. Za razliko od stimulacije vagusnega živca ali globoke možganske stimulacije, rTMS ne zahteva operacije ali implantacije elektrod. In za razliko od elektrokonvulzivne terapije (ECT), rTMS ne povzroča napadov ali zahteva sedacijo z anestezijo. Na splošno velja, da je rTMS varen in ga bolniki dobro prenašajo.

Povejte svojemu zdravniku ali izvajalcu duševnega zdravja, če ste noseči ali razmišljate o nosečnosti in če imate v telesu kovinske ali vsajene medicinske pripomočke. V nekaterih primerih imajo lahko ljudje s kovinskimi vsadki ali napravami rTMS. Vendar zaradi močnega magnetnega polja, ki nastane med rTMS, postopek ni priporočljiv za nekatere ljudi, ki imajo naslednje naprave: sponke ali tuljave za anevrizmo, stente, implantirane stimulatorje, implantirani vagusni živec ali globoke možganske stimulatorje, srčni spodbujevalnik ali črpalka za zdravila, elektrode za spremljanje možganske aktivnosti, polževe vsadke za sluh, magnetne vsadke ali katere koli druge kovinske naprave ali predmete, vsajene v vaše telo.

Če jemljete kakršna koli zdravila, vključno z zdravili na recept ali brez recepta, zeliščne dodatke, vitamine ali druge dodatke ter odmerke, imate epileptične napade ali družinsko anamnezo epilepsije, druge motnje duševnega zdravja, imate poškodbe možganov zaradi bolezni ali poškodbe, kot so možganski tumor, možganska kap ali travmatska poškodba možganov, imate pogoste ali hude glavobole, imate katero koli drugo zdravstveno stanje, se posvetujte prej z zdravnikom.