streč folija
Dom in vrt

Streč folija za vsak dan

Streč folija nastane pri procesu ekstrudiranja, material je raztegljiv plastičen film, velikokrat navit na kartonskih tulcih. Največkrat se uporablja pri zaščiti izdelka pred zunanjimi vplivi, nedovoljenimi posegi in pritrjevanju izdelka na paleto. Primerna je transportu in skladiščenju. Streč folija se loči na standardno, prestreč in tehnično. Med izdelavo pa lahko dodamo vsevrstne primesi in tako dobimo: UV obstojno, antistatično raztegljivo folijo, prezračevalno, ne/prosojno barvno. Pri Kammtrade so organizirani tako, da izdelke, kot so streč folije, dostavijo res hitro in to po vsej državi, celo tujini. Oddaj naročilo že danes in si tako čim prej zagotovi svoje izdelke!

Streč folija mora biti pravilno izbrana, večinoma se kupci odločijo za cenovno ugodni izdelek na rolo, ampak najpomembneje je strošek na povit paket, paleto … S tem lahko vaše podjetje prihrani potencialne prihranke. Pogosto mišljene napačne predstave o streč filmu so večja debelina = močnejši je film in manj ovojev je potrebnih, več ovojev = večja varnost obremenitve in napetosti, ena vrsta ustreza vsem načinom uporabe, večja je raztegljivost filma boljši je.

streč folija

Tehnično folijo kličejo folija nove generacije. To je folija, ki je trdnejša od standardne zaradi večje količine plasti. Material je odporen na trganje in luknjanje in se močno oprime tovora. Ta možnost omogoča uporabnikom, da preklopijo na tanjši film in zmanjšajo stroške brez žrtvovanja učinkovitosti. Naše folije so narejene z nano tehnologijo in uporabnikom omogočajo najvišjo kakovost z najmanjšo porabo. Na voljo so ročno povijane (od 12μm do 8μm) in  strojno povijane (od 8μm do 30μm).

Streč folija se deli tudi na mini streč folijo, pod katero pa uvrščamo manjše težje rolice, ki so izjemno uporabne. Rolico lahko naredimo po željeni velikosti zaradi lastne proizvodnje. Najbolj standardne in vedno na zalogi so širine 100mm, 125mm in 250 mm. Mini streč folije se uporabljajo z odvijalci, ki vam prihranijo veliko časa in denarja. Zelo pomembna pa je tudi izbira pravega odvijalca saj bo ta omogočila stroškovno ugodneje in učinkovitejše pakiranje. Priporočeni so ročni odvijalci za 3kg in 5kg  role (le ti so kovinski ali plastični).