Dom in vrt

Bencinske kosilnice za vrt

Pomembno je, da so naši vrtovi urejeni in pokošeni. Tako izgledajo dobro, poleg tega pa lažje hodimo po njih in se zabavamo z družino ali prijatelji. Za lepo pokošen vrt so bencinske kosilnice odlična izbira. Uporaba teh je zelo preprosta, delo pa opravijo zelo hitro, učinkovito in kvalitetno. Vzdrževanje bencinskih kosilnic je zelo enostavno in če ne pride do večjih zapletov, tudi poceni. Za delovanje teh kosilnic potrebujemo le nekaj bencina, ki v normalnih količinah ni zelo drag.

bencinske kosilnice

Bencinske kosilnice obstajajo v različnih oblikah. Najbolj pogoste so rotacijske, te delujejo z vrtenjem dveh večjih železnih rezil. Ta vrsta ima lahko kolesa s pogonom takšni kosilnici lahko rečemo tudi samohodna kosilnica. Druga najpogostejša vrsta bencinske kosilnice pa je nitna kosilnica. Ta kosilnica deluje z manjšim motorjem, ki je pritrjen na eno stran železne palice na drugi strani pa je posebna plastična nitka oziroma laks, ki se vrti in tako kosi. Na to kosilnico lahko damo tudi kovinski disk, ki ima do tri zobe kateri se vrtijo in tako lahko kosimo tudi čez manjša grmovja, robidovja in podobno. Rotacijske oziroma samohodne bencinske kosilnice so bolj primerne za raven teren na katerem ni raznih dreves in drugih ovir, nitne kosilnice pa so bolj primerne za strme terene ali teren z ovirami saj so bolj dinamične. Žal pa z njimi na ravnem terenu težko kosimo saj so zelo neenakomerne linije.

Bencinske kosilnice so primerne za uporabo na različnih terenih, ena od največjih prednostih pa je to, da delujejo na bencin kar pomeni, da ne potrebujemo dolgih kablov, ki bi nas motili med košnjo ali pa dolgotrajnih polnjen akumulatorja, ki bi ga zmanjkalo še preden bi pokosili naš vrt. Če vas zanima več, si poglejte zgornjo povezavo. Tam najdete odlično ponudbo različnih bencinskih kosilnic, seveda pa lahko tudi izveste več podatkov o teh kosilnicah.