Dom in vrt

Kako poteka servis klimatske naprave

Poletje se bliža, z njim pa tudi večkratna uporaba klimatske naprave, če jo imate. Še pred začetkom sezone pa je treba opraviti servis klimatske naprave, saj gre za priporočljiv osnovni postopek in zagotovilo, da bo klima celotno poletje delovala brezhibno. Če vas zanima, kako poteka servis klimatske naprave, kliknite https://www.prava-klima.si/servis-klimatske-naprave/ za več informacij in navodila.

servis klimatske naprave

Za brezhibno delovanje klime je še bolje, če servis opravimo dvakrat letno. S tem podaljšamo njeno življenjsko dobo, obenem pa prostorom zagotovimo svež zrak brez škodljivih snovi, ki slabo vplivajo na naše zdravje. Najbolje je, da servis klimatske naprave zaupate pooblaščenemu serviserju, saj boste tako dobili tudi podaljšanje garancije vaše klime. In kaj točno servis obsega? Serviser mora pregledati tlak hladilnega plina v napravo, očistiti in dezinficirati izmenjevalnik, očistiti filtre, pregledati in izprati odvoz kondenza, pregledati temperaturo izpihanega zraka, si dobro ogledati klimo in vse potrebne inštalacije, potem pa skrbno očistiti tudi mastko in pokrov, pregledati, kako delujejo deli, ki so povezati z električno napeljavo … Servis klimatske naprave je torej kar resna stvar in zagotovo bo najboljše, če ga zaupate nekomu, ki to počne vsak dan ter se s tem izognete napakam, nepravilnostim …

Servis klimatske naprave je torej potreben zato, ker je klima skozi vse leto izpostavljena različnim vplivom iz okolja, kot sta vree in prah v ozračju. Ti vplivi se poznajo na delovanju klime, lahko povzročijo, da ne deluje več brezhibno in zavirajo njeno delovanje. Še preden se klima pokvari, je treba z rednim servisom torej odpraviti same vzroke, zaradi katerih bi se naprava lahko pokvarila. Klima in njena okolica morata biti tudi redno očiščeni, torej lahko za dobro delovanje nekaj naredite tudi sami – s tem, ko odstranjujete prah in umazanijo, ki se z meseci tam nabere.

Servis klime je vsekakor nekaj, kar si morate omisliti še pred začetkom poletja, da vam naprava ne bo odpovedala ravno na vrhuncu poletne vročine.