laserska odprava dioptrije
Zdravje

Kako poteka laserska odprava dioptrije?

Verjetno je vsak izmed vas, ki je kadar koli nosil ali pa nosi očala že pomislil na lasersko odpravo dioptrije. Laserska odprava dioptrije ponuja veliko možnost do končne rešitve z vašim vidom. Postopek za izvedbo same operacije poteka skozi več različnih faz. V prvem delu je potrebno opraviti pregled pri izbranem okulistu. Po zaključenem delu opravljenega pregleda in ko okulist lahko določi, da se vaša dioptrija ne spreminja vas napoti na obširnejši pregled k specialistu. Laserska odprava dioptrije je zelo enostaven poseg, a hkrati ponuja veliko možnosti za zaplet. Kot vsaka operacija tudi z njo tvegate morebitne težave.

Težave se lahko pojavijo v smislu, da je vaš vid zamegljen ali pa da operacija ne doseže končnega rezultata. Odvisno je kako vaše telo sprejme spremembe. Prav tako je rehabilitacija od vsakega posameznika lahko drugačna. Okrevanje je predvideno nekje od enega do treh dni po izvedbi operacije. Končni rezultat pa je viden v približno desetih dneh. Laserska odprava dioptrije je postopek, ko vam vašo lečo s pomočjo aparatur pravilno zbrusijo, da s tem omogočijo izboljšanje vida. Obstajajo tudi postopki ko vam lečo zamenjajo vendar so tukaj postopki in rehabilitacija dolgotrajnejši. V drugem delu, ko je laserska odprava dioptrije končana sledi postopek okrevanja. Ta velja za najpomembnejši del celotnega postopka. Oči morate imeti dobro zaščitene, ko odhajate iz bolnišnice in jih ne smete izpostavljati močni svetlobi in naprezanju. Za prevoz iz bolnišnice si je potrebno zagotoviti varen prevoz. V domačem okolju oči postopoma privajate na svetlobo in pričnite z vajami, ki jih boste prejeli ob odhodu iz bolnišnice.

Laserska odprava dioptrije je cenovno lahko velik zalogaj, zato se pred izvedbo pozanimajte o stroških. Cena velikokrat vpliva tudi glede na izvedbo operacije. Vsaka operacije se namreč razlikuje in postopki so lahko popolnoma drugačni. Prav tako pa se cena razlikuje glede na porabo potrošnega materiala in uporabo aparatur.