Dom in vrt

Prava izbira pvc okna

Pvc okna so prava izbira, saj so kvalitetna, njihov rok trajanja je zelo dolg in so resnično kakovostna okna. Pvc okna nudijo dobro zvočno in toplotno izolacijo, zatorej se nimamo kaj bati da bi mrzel zrak uhajal skozi špranje. Medtem ko pri lesenih oknih je to že malce vprašljivo. Od začetka ko so okna še čisto nova ni skrbi, vendar ko se les stara dobiva razpoke in skozi te razpoke nam uhaja zrak v hišo ali stanovanje. Torej ni več dobra izolacija. medtem ko pvc okna, če pomislite plastika ne more dobiti razpok, torej bodo tudi z leti ostala trdna in na svojem mestu. Pravzaprav so pvc okna dokazano najbolj energetsko varčna okna.

pvc okna

Ko pride čas, ko res morate zamenjati okna razmislite kaj boste izbrali. Morda so lesena okna res lepša in dodajo tisto piko na i k malo starinskemu videzu a hkrati še kako modernemu. Pa vendar ali želite imeti samo lepa okna, ali želite da bodo vaša okna dobra izolacija. Tudi pvc okna so lahko čudovita. Izberemo si barvo, lahko so bela, črna, zelena, pravzaprav katero koli barvo poželite. Lahko si izbirate oblike, kar je pri lesu težko izvedljivo če si zaželite okroglo okno ali šest-kotno. Izdelava je vsekakor težja kot s plastiko, ki jo lahko oblikujemo na vse možne načine.

Edina slaba lastnost pri plastiki je da se z leti malce raztegne, kar pri oknih ni težava saj je vpet v steno in nima prostora za raztegnitev. Pvc okna so torej zelo zelo dobra izbira. Lahko si zaželite barvo, velikost, obliko in še kaj bi se našlo. Okna so lahko prav tako zelo modernega videza in hkrati so lahko tudi zelo elegantna. Izdelana so iz kvalitetnih materialov, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Prav tako pa kot omenjeno so energetsko najbolj varčna. Same prednosti, izberite pvc okna.