trampolini
Hobiji in prosti čas

Trampolini za sprostitev in zabavo

Zabava in sprostitev. To je tisto, kar svojim najmlajšim privoščimo v poletnem času, ki je praviloma čas brezskrbnosti in užitka. Za pravo zabavo vaših (pa tudi sosedovih) otrok poskrbijo trampolini, ki jih lahko namestite na terasi vaše hiše. Otroci bodo navdušeni.

Začetki trampolinov

Prve sodobne oblike trampolinov segajo v leto 1934, ko so jih za potrebe treningov astronavtov, atletov, poklicnih voznikov ter smučarjev, razvili na Univerzi v Iowi. Od tam se je pripomoček hitro prebil v svet, saj so ljudje kmalu spoznali številne načine za njegovo uporabo, vključno z akrobatiko, ki je zatem prevzela svet. Danes so akrobacije tudi del olimpijskih iger, kjer ločeno tekmujejo ženske in moški, prisotno pa je že tudi sinhrono skakanje na trampolinu.

 

trampolin zabava

 

Na kaj paziti pri nakupu trampolina?

Investicija v trampolin je zagotovo investicija, ki se izplača, saj trampolini nudijo zabavo in športno aktivnost za celo družino. Najboljša stran trampolinov je, da jih praktično nikoli ne moremo prerasti, prav tako pa lahko z njihovo pomočjo načrtujemo kakovostne vadbene programe za vsakega člana družine.

Trampolini so na voljo v različnih velikostih in oblikah, ki zagotavljajo možnosti za skladnost trampolina z okolico v kateri bo nameščen, ključna pri nakupu pa je seveda varnost.

Običajno je trampolin okrogle oblike, manjši so namenjeni predvsem manjšim otrokom ali eni odrasli osebi, večji pa zagotavljajo hkratno zabavo več ljudi hkrati. Ob tem je potrebno poudariti, da je zaželeno (če ne celo nujno), da so otroci ob uporabi trampolina vedno pod nadzorom odrasle osebe. Okoli trampolina mora biti vedno postavljena zaščitna mreža, ki je del opreme trampolina.

Pred nabavo trampolina vnaprej predvidite prostor, kjer se bo ta nahajal. Bodite pozorni, da bo trampolin nameščen na ravni podlagi, brez kamnov ter drugih možnih ovir. Prazna naj bo tudi okolica, kar je dobra varnostna prilagoditev v primeru, da se pripeti nesreča in oseba pade s trampolina. Ne pozabite niti na zagotavljanje praznega prostora nad trampolinom.