zobne luske
Uncategorized

Čemu služijo zobne luske in kako polepšajo vaš obraz

Zobne luske so tanke individualno izdelane plasti iz porcelana. Kaj so zobne luske pa si preberite tukaj. Z minimalno invazivnim in nebolečim posegom zobne luske na zob pritrdi oziroma nalepi izkušen zobozdravnik. Zobne luske se največkrat uporablja za estetiko zob. Mnogi ljudje se zaradi nepravilne in neredne higiene, posledično tudi razpokanih in poškodovanih zob ali kajenja, ki obarva zobe, odloči za beljenje zob. Ker večkratno beljenje zob prav tako uniči zobno sklenino, so rešitev za dolgotrajno ureditev zobne luske.

zobne luske

Izdelava in namestitev zobnih lusk je izredno hiter postopek. Pred posegom se naredi stomatološki pregled, da se preveri stanje ustne votline in ugotovi ali je pacient primeren kandidat za zobne luske.

Za posamezno terapijo so potrebni približno od dva do trije obiski zobozdravnika. Na prvem obisku se rahlo pobrusi nepravilen zob, pri čemer zobozdravnik uporabi lokalno anestezijo. Nato zobozdravnik odvzame odtis za zobne luske, ki se oblikujejo in obarvajo po željah pacienta. Pred odhodom pa pacientu namesti začasne zobne luske.

Pacientov model odtisa pošljejo v zobotehniški laboratorij, kjer izdelajo porcelanaste zobne luske po njegovih željah. Ko dobijo zobne luske iz laboratorija, jih trajno zacementirajo s posebnim cementom na zobe in preverijo, kako vplivajo na ugriz, ter jih po potrebi dodatno oblikujejo.

Zobne luske so primerne za vse posameznike, ki si želijo spremembo estetskega videza svojih zob in imajo zdrave zobe ter dlesni. Estetske zobne luske rešijo premajhne, poškodovane, blago krive zobe in tudi zapolnijo večje medzobne prostore. Zobje, ki so primerni za zobne luske morajo biti brez kariesa in brez večjih kompozitnih polnil na zobeh.

Zobne luske so odlična rešitev za odkrušene, poškodovane in premajhne zobe, saj se z njimi lahko popravijo tako nenormalno oblikovani zobje, kot tudi tisti, ki so krajši. Zobne luske so po izgledu naravnega videza, saj je porcelan popolna imitacija naravnega zoba, tako po izgledu, kot tudi trdoti, zato omogočajo dolgoročno spremembo lepega bleščečega nasmeha.