Zdravje

Ortodontija LuxDental

Nimamo vsi te sreče, da bi imeli lepe zobe. Se zgodi v otroštvu, da nam zobje začnejo krivo rasti ali pa nimamo pravilnega ogriza. Ampak zdravstvo oziroma zobozdravstvo vedno bolj napreduje, zato se da danes res vse popraviti. Naši krivi zobje lahko postanejo ravni zobje, samo obiskati moramo ortodonta, ki se na to spozna. Tukaj nam nič ne more pomagati zobozdravnik, on nam lahko da samo napotnico, da gremo k specialistu za naše krive zobe. Otroci navadno dobijo vsi napotnico za ortodonta, takrat, ko zobozdravnik ugotovi, da je pravi čas.

Ortodontija je ortopedija za naše krive zobe. Tukaj so sami specialisti, ki se ukvarjajo z krivimi zobmi, ter samem razvoju zob. Najpogosteje so sem napoteni naši otroci v času odpadanja mlečnih zob. Takrat jih zobozdravnik napoti k ortodontu, kjer on oceni nadaljnje zdravljenje. Ortodontija je celotna dejavnost, sam specialist, ki pa se bo ukvarjal z zobmi vaših otrok pa je ortodont. Ni pa ortodontija namenjena samo otrokom, tudi nam odraslim. Edino otroci imajo vse zastonj, mi odrasli pa si moramo vse stroške kriti čisto sami. Kar pa včasih so ti stroški kar veliki.

ortodontija

In kaj dela ortodontija? Skrbi, da bodo naši zobje ravni, da bo naš ugriz pravilen in bomo nazaj zadovoljni s svojim nasmehom. Navadno, da se vse to zgodi, nam prepišejo kakšen zobni aparat, saj s silo ki jo z aparatom omogočajo se naši zobje vračajo nazaj na svoje mesto. Ta sila ni ne vem kako močna in ne preveč velika, saj se lahko takrat še bolj naši zobje poškodujejo. Strokovnjaki na tem področju vedo točno kako morajo delati, s kakšno silo, da ne naredijo dodatne škode. Če vaš otrok nosi zobni aparat in reče, da ga boli, to ni nič narobe, saj se njegovi zobje vračajo v prvotno mesto. Bolelo ga ne bo ves čas ampak samo dan ali dva, ko mu ortodont malo zategne aparat.