Zanimivosti

Prebirate horoskop?

Človek že od nekdaj verjame v nekaj več, pa naj bodo to bog, narava, vesolje, energije in podobno. Prav vesolje je tisto, ki rado buri duhove in ki je še tako neraziskano, da se pogosto sprašujemo, kaj še je tam nekje. Nekatere stvari pa smo vendarle že usvojili in horoskop je ena od tistih, na katere se mnogi radi zanesejo, spet drugi pa pravijo, da gre za navaden lari fari. Kakor koli že, horoskop temelji na astrologiji, ki je čisto prava znanost, seveda pa se tudi tu najdejo tisti, ki ga morda znajo izkoristiti v svoj prid in iz neke znanosti naredijo nekaj čisto tretjega. V kolikor vas horoskop zanima, si enega obsežnega lahko preberete na spletni strani https://www.horoskopko.si/horoskop/. Na tej določeni strani boste našli veliki letni horoskop za leto 2020, medtem ko boste na spletni strani našli še druge horoskope za vsa znamenja in članke o tej temi.

Horoskop torej temelji na položaju zvezd. Vsak od nas ima točno določen datum in kraj rojstva in točno je tudi določeno, v kakšnem položaju so bile ob njegovem rojstvu zvezde. Čas rojstva seveda napove, v kakšnem zodiakalnem znamenju smo bili rojeni. Poznamo jih 12 in vsako od njih ima neke svoje značilnosti, ki pa ni nujno, da imajo kaj veliko skupnega z osebnostjo določenega človeka. Na to namreč ne vpliva zgolj čas njihovega rojstva, ampak tudi kraj in ura, seveda pa se človekova osebnost oblikuje tudi tekom življenja, skozi leta, ko je človek deležen različnih izkušenj.

Je pa horoskop vsekakor lahko neka splošna smernica o tem, kakšen je nek človek v grobem. Znano na primer je, da škorpijoni vse doživljajo zelo intenzivno, dvojčki pa so flegmatiki, ki vse skupaj morda jemljejo še premalo resno. To do neke mere morda drži, ne moremo pa trditi, da to velja za vse pripadnike določenih znamenj. Horoskop sicer napoved neke smernice, pa vendar smo mi tisti, ki odločamo, kako se bomo na situacije odzivali.