Novice

Srečko, vredno 273 milijonov dolarjev, pozabil v trgovini

Zmagovalec loterije Mega Millions iz ameriške zvezne države New Jersey, ki je zadel 273 ameriških dolarjev je povedal, da bi skoraj izgubil svojo priložnost za velik zadetek na loteriji, saj je nekaj dni pred tem srečko skoraj izgubil. Michael Weirsky iz mesta Alpha v New Jerseyu je povedal predstavnikom loterije, da je kupil Mega Millions srečko v trgovini blizu svojega doma, nekaj dni pred žrebanjem.

Ko se je vrnil domov je opazil, da svoje srečke nikjer ne najde in jo je očitno nekje pozabil ali izgubil na poti domov. Weirsky je preiskal svoj dom, vendar srečke ni našel. Naslednji dan se je zato odpravil nazaj v trgovino, da bi preveril, če je srečko morda pozabil tam. Ugotovil je, da je srečko res pozabil v trgovini, kjer jo je našel pošten neznan moški.

Moški je najdeno srečko predal zaposlenemu v trgovini, ki jo je shranil za primer, če jo kdo pride iskat. Ko je naslednji dan Weirsky prišel v trgovino iskat svojo srečko mu jo je prodajalec lahko predal.

Neznančeva poštenost se je zelo izplačala za Weiskyja, saj je že čez nekaj dni ugotovil, da ima na svoji srečki zmagovalno kombinacijo in je zadel 273 milijonov dolarjev na loteriji Mega Millions. Nagrado je prav tako dobila trgovina, ki je prodala zmagovito srečko. Dobili so bonus v vrednosti 30 000 dolarjev.

Loterija Mega Millions je največja loterija v ZDA, ki ima največ igralcev in ponuja največje nagrade. Največji izplačani znesek na loteriji znaša 1.537 milijarde dolarjev, katerega je zadela neznana oseba 23 oktobra 2018. Javnost je samo izvedela, da je bila zmagovalna srečka kupljena v južni Karolini. Pravice do nagrade ni nihče nikoli uveljavljal, zato predvidevajo, da je srečka izgubljena. To je sicer druga največja nagrada v zgodovini loterij. Najvišji znesek je znašal 1.586 milijarde dolarjev na loteriji Powerball, katerega si je razdelilo več ljudi.